Az agrárminiszter, a Kormány agrárpolitikáért felelős tagjaként 2019-ben is pályázatot írt ki a „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” cím elnyerésére

2019. évi díjazottak:

Miniszteri díjazottak
(emlékplakettben és miniszteri elismerő oklevélben részesültek)

  • Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft.  - Az oltalom alatt álló eredetmegjelölésű Szekszárdi borok népszerűsítéséért, a borvidéki közösségi marketing tevékenység koordinálásáért részesült miniszteri díjban. A szekszárdi borvidéki borászok összefogásával, Szekszárd megyei jogú város önkormányzatával együttműködésben Szekszárd emblémás, egyedi formájú palackot fejlesztettek ki, amelybe csak termőhelyi karakterű, válogatott borok kerülhetnek.
  • Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létért Alapítvány - Az Alapítvány társadalmi felelősségvállalásáért részesült miniszteri díjban, az általa működtetett Baráthegyi majorság egymást kiegészítő mezőgazdasági és falusi jellegű turisztikai szolgáltatásainak célja, hogy környezeti, gazdasági és társadalmi szempontból fenntartható farmot működtessen. Társadalmi innovációs tevékenységük során az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában valamint az értékesítés során is megváltozott munkaképességű embereket alkalmaznak.

Miniszteri elismerő oklevélben részesült:

  • Szarvaskő Község Önkormányzata - Az Önkormányzat a Szarvaskői csipkebogyóhoz fűződő hagyományos tudásra alapozott és helyi közösségekre épített gazdaságfejlesztési stratégiájának kidolgozásáért részesült elismerésben.
  • Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet - A Szövetkezet társadalmi innovációs tevékenységéért részesült elismerésben, melynek során szociális szövetkezeti formában, a helyben termesztett zöldségekből és gyümölcsökből egyedi ízvilágú Legjava termékcsaládot fejlesztettek ki, helyi innovatív válaszokat keresve a helyi problémákra.
  • Emberi Összefogással a Környezetért, Természetért Egyesület - Az egyesület helyi gazdaságfejlesztési stratégiájának fókuszában a helyi értékek megőrzése, a tudás átadása és a helyi erőforrások fenntartása áll, mindezt a fiatal generációk bevonásával végzi.