Földrajzi árujelzők uniós és nemzeti okleveleinek átadása a SIRHA Budapest 2022 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon

A magyar földrajzi árujelzők között jelenleg 38 borászati termék földrajzi árujelzője élvez uniós oltalmat. Ezeken felül az elmúlt időszakban az Etyeki Pezsgő, a Kőszeg, a Mura, a Nivegy-völgy és a Sümeg eredetmegjelölések is nemzeti oltalom alá kerültek és folyamatban van az uniós oltalmi eljárásuk. Ezeknek az új földrajzi árujelzőknek a bejegyzését a különböző tájegységek eltérő karakterű vagy ízvilágú borai indokolták, amelynek köszönhetik egyedi értéküket és kiemelkedő minőségüket.

Gál Péter, az Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztályának vezetője, a SIRHA Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás alkalmából 2022. március 24-én az Etyeki Pezsgő, a Kőszeg, a Mura, a Nivegy-völgy és a Sümeg eredetmegjelölések nemzeti oltalom alá helyezésének alkalmából miniszteri elismerő okleveleket adott át.

A magyar regionális pálinkák közül idén március 7-én a Homokháti őszibarack pálinka földrajzi jelzése kapott uniós oltalmat. Az ünnepségen az ezt igazoló oklevél is átadásra került a kérelmező részére.

Menü

Navigáció