A HÍR (Hagyományok – Ízek – Régiók) védjegy Bíráló Bizottsága 2019. október 3-án kihelyezett ülést tartott Kondoroson, ahol a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége gulyás és gulyásleves HÍR védjegy pályázatának helyszíni bírálatát tartották Kondoros város meghívására. A szervezők jóvoltából lehetőség nyílt rá, hogy a mesterszakácsok szakértelmével készített gulyás ételek bográcsban való főzésének minden lépését közvetlenül kísérhesse figyelemmel a Bizottság.

Az eseményen Ribárszki Péter, Kondoros város polgármestere köszöntötte a HÍR Bíráló Bizottság tagjait és a résztvevőket. Ezt követően Dr. Pesti Imre országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke megnyitójában elmondta, hogy kiemelt feladatának tekintik a magyar nemzeti értékek és hungarikumok népszerűsítését és ezért fontosnak tartják a HÍR védjegy megszerzését a gulyás és gulyásleves, mint nemzeti büszkeségeink hírnevének a növelése érdekében. Ezután a pályázó MNHSZ nevében Muhari Zsuzsanna és Prohászka Béla alelnök ismertették a gulyás és gulyásleves történetét és a pályázat kertében benyújtott termékleírásokat. 

Az érzékszervi bírálat előtt Kondoros város helytörténetét, kultúráját, a betyár és a csikós hagyományokat ismerhették meg a Bizottság tagjai és a meghívott vendégek.